

 |
SUNFOOD - Milan Dvořák
Čs.
odboje 800, 51801 Dobruška, Czech Republic
Spojení
telefax: 00420-443-21578
Váš
výrobce a dodavatel RACIONÁLNÍ VÝŽIVY.
|
[ O
firmě |
O výrobcích | Nabídka
výrobků
| Recepty | Kontakt]

Historie firmy Sunfood
Od roku 1982 představitelé firmy Sunfood začali
organizovat kurzy zdravé výživy a správné
životosprávy. Byli jsme hlavními zakladateli
dřívější organizace Přátelé přírodní výživy
Dobruška a později nynějšího Makrobioklubu
Dobruška. Při různých setkání na různých akcích,
byla vysvětlována nutnost změny ve výživě a
náhrada živočišných bílkovin rostlinnými.
Projevený zájem účastníků těchto akcí se stalo
impulsem a podnětem pro zajištění výroby.
Naše firma jako první již v bývalém
Československu nabídla svým zákazníkům tradiční
rostlinné bílkoviny, které se používají v zemích
Dálného východu po tisíciletí. Jedná se zejména o
tofu, tempeh, seitan atd. Světovému trhu jsou
představovány již několik desítek let pro své
chuťové vlastnosti, nutriční hodnoty, nízký obsah
tuků, vysoký obsah bílkovin, vitamínů a vlákniny.
Na rozdíl od živočišných zdrojů bílkovin
neobsahují cholesterol, puríny, toxiny, ani rezidua
toxických látek. Dále neobsahují žádné
živočišné tuky, vejce, mléko, maso, rafinovaný
cukr, med ani chemická a konzervační činidla. Jejich
složení je vhodné jak pro děti, tak i pro dospělé,
starší generaci a vrcholové sportovce.


Základní informace o výrobcích
Všechny naše výrobky jsou vyráběny tradičním
způsobem z kvalitní suroviny. Všechny výrobky
odpovídají makrobiotickým a vegetariánským zásadám
stravování. Některé suroviny jsou dováženy přímo
ze zahraničí. Jsou sice dražší než tuzemské a po
stránce kvality je nelze srovnávat. Naším cílem
není jen pestrý sortiment a příznivá cena pro
zákazníka, ale i záruka vysoké kvality. Není umění
vyrobit výrobek nejlevněji, ale chutný výrobek a
vysoce kvalitní, z dobrých surovin, a přitom za velmi
přijatelnou cenu pro zákazníka.
Děkujeme Vám za projevený zájem o naše výrobky a
přejeme Vám mnoho úspěchů a inspirací při
přípravě našich nabízených jedinečných
plnohodnotných potravin. Přesvědčte se sami, že
rychlá a jednoduchá příprava teplých i studených
pokrmů velmi dobře zpestří Váš jídelníček.


Sunfood - Milan Dvořák
FIRMA, KTERÁ
JE TU JEN PRO VÁS. |
KVALITA,
CHUTNOST A CENA VÝROBKU |
Program naší firmy:
HOTOVÁ JÍDLA |
VÝROBKY RYCHLÉ
PŘÍPRAVY |
SÓJOVÝ PROGRAM |
SPECIALITY PRO
LABUŽNÍKY |
STRAVA PRO
SPORTOVCE |
VÝROBKY PRO
DIABETIKY |
BEZLEPKOVÝ
PROGRAM |
VÝROBKY PRO
VEGETARIÁNY |
VÝROBKY PRO
MAKROBIOTKY |
Nabídka výrobků:
TOFU A
VÝROBKY Z TOFU |
SEITAN
A VÝROBKY ZE SEITANU |
TEMPEH
A VÝROBKY Z TEMPEHU |
OKARA
A VÝROBKY Z OKARY |
NATTO
A VÝROBKY Z NATTA |
KARBANÁTKY |
TOFU
SALÁMY |
VŠECHNY VÝROBKY JSOU BEZ CHOLESTEROLU!
Naše
výrobky jsou vyráběny tradičním způsobem z
kvalitních surovin, neobsahují žádné
živočišné tuky, vejce, mléko, maso,
rafinovaný cukr, žádná chemická ani
konzervační činidla. |
|
NEZAPOMEŇTE NA VAŠE ZDRAVÍ.

STRUČNÝ POPIS VÝROBKŮ
Tofu natural - přírodní,
neochucené, vyrobeno ze sojových bobů a za pomocí
mořské soli NIGARI.
Tofu česnekové - ochucené TOFU
česnekem
Tofu marinované - smažené TOFU,
ochuceno koření
Tofu uzené - speciální technologií
vyuzené tofu
Okara natural - vařená drť ze
sojových bobů
Tofu salám - vyroben z tofu, dochucen
kořením a zeleninou - paprika, česnek, cibule, pikant,
bylinka
Seitan natural - ručně vyroben z
mouky, přichucen shoyu a kořením
Seitan speciál - speciální úprava
seitanu natural
Seitan se zeleninou - specialita pro
rychlou přípravu
Seitan guláš - zhotoven ochucením
seitanu, přidáním zeleniny a koření.
Tempeh natural - vyroben ze sojových
bobů a plísňové kultury
Tempeh special - ochucený smažený
tempeh
Tempeh uzený - speciální technologií
vyuzený tempeh
Karbanátky sojové - vyrobeno ze sóji,
zeleniny, dochuceno kořením
Karbanátky tofu - vyrobeno z tofu,
zeleniny, dochuceno kořením
Seitanové karbanátky - vyrobeno ze
seitanu, zeleniny, dochuceno kořením
Seitánky - vyrobeno ze seitanu,
zeleniny, dochuceno kořením


RECEPTY DO VAŠÍ KUCHYNĚ
TOFU - někde označován za sójový
sýr, obsahuje hodně proteinů minerálních látek
včetně vápníku. Lehce stravitelný a vhodný pro
každého. Použití - dušení, smažení, guláše,
majonézy, krémy, různé druhy omáček, pomazánky a
tvaroh.

TOFU se zeleninou
Macerujeme tofu v sojové omáčce bez vody se sezamským
oleji eventuálně s mirin. Na woku osmahneme bílou
část čínského zelí, přidáme tofu na kostičky
nakrájené. Podusíme a nakonec přidáme zelenou část
a zahustíme maizenou.
TOFU KARBANÁTKY
Na textil mezi prkénka vložíme tofu a zatížíme.
Tímto se nám dostane z tofu přebytečná voda.
Nakrájíme na jemno jarní cibuli nebo pór a na
sirčičky mrkev. Rozmačkáme tofu, přisolíme,
vmícháme připravenou zeleninu, přidáme trochu
maizeny. Vše dobře promícháme, vytváříme
karbanátky a smažíme je v oleji.
MAJONÉZY A KRÉMOVÉ OMÁČKY Z TOFU
Nechají se velmi snadno připravit. Tento způsob
slouží k tomu, jak lahodně lze využít tofu v
téměř neomezených možnostech. Každá úprava má
různou bohatou chuť . Výhodou takovéto majonézy je
nízký obsah tuku a kalorii a neobsahuje žádný
cholesterol.
Mixujeme kostku tofu, kterou můžeme předem povařit.
Přidáme 2-3 lžíce oleje, 1-2 lžíce citrónové
šťávy nebo jablečného octa, půl lžičky soli nebo
můžeme použít sojovou omáčku a koření dle chuti.
Rozmixujeme do hladkého krému. Můžeme nechat
vychladnout v chladničce. Před podáváním krátce
přemixujeme a dle přání podáváme ozdobené
petrželkou. Nespotřebované uchováme v chladničce,
zakryté vydrží 2-3 dny. Konzistence majonézy houstne.
Můžeme použít různé druhy koření.
Například: v základní majonéze rozmixujeme
-1 stroužek česneku a půl lžičky semen kopru.
-1/4 šálku nasekané cibule (vynikající na smažená
jídla z TEMPEHu).
-asi 2 lžíce na jemno nastrouhaného křenu
TOFU UZENÉ - pro svoji zajímavou chuť
slouží k mnohostrannému využití, vhodné i pro
studenou kuchyň, obložené chlebíčky, studené mísy
různé formy dekorací atd.
UZENÉ TOFU s pórkem
Nejprve osmahneme bílou část pórku, přidáme uzené
tofu nakrájené na kostičky, podusíme před
dokončením vaření zelenou část a přichutíme dle
chuti.
SMAŽENÉ UZENÉ TOFU
Na plátky nakrájíme tofu, obalíme v těstíčku
(voda, celozrnná mouka, sůl, kurkuma). Smažíme v
rostlinném oleji do zlatova, necháme odkapat. Teplé
podáváme.
KARBANÁTKY
Pro úsporu času našich zákazníků nabízíme
několik druhů hotových karbanátků. Použití
zahřátím na páře. Pro lepší chuťové vlastnosti
doporučujeme použít na karbanátky majonézu z tofu,
nebo petrželkou. Pro seitánky doporučujeme použit
pikantní přírodní hořčici, která je vyrobena bez
barviv a konzervačních činitelů. Použitím různých
druhů omáček a majonéz dosáhnete pestrost, chutnost
a pikantnost pokrmu.
SALÁMY z TOFU
Výhodné použití pro studenou kuchyň. Mohou se
použít na způsob lunchmeatu tak, že kolečka salámu
osmažíme na oleji po obou stranách. Podáváme teplé
posypané např. nastrouhaným daikonem. Kolečka salámu
můžeme též obalit v těstíčku (mouka, olej, sůl,
kurkuma) a osmažit v oleji. Další možností je
vmíchat na kostičky nakrájený salám do obilných a
zeleninových salátů.
SEITAN SPECIAL - patří mezi
nejchutnější výrobky ze seitanu, nechá se použít
na ražničí, guláše a speciality se zeleninou.
SEITAN SPECIAL se zeleninou
Osmahneme cca půl šálku na sirčičky pórku a půl
šálku na sirčičky nakrájenou mrkev. Podlijeme lehce
vodou, na vrh dáme nakrájený seitan speciál a
pokmínujeme. Dusíme tak dlouho, až je zelenina
měkká. Zahustíme maizenou, přichutíme sojovou
omáčkou a před podáváním ozdobíme petrželkou.
TEMPEH - lehce stravitelná bílkovina,
která obsahuje vitamíny řady B včetně B12 a
rostlinné tuky. Patří mezi vydatné a posilující
pokrmy, které se využívají pro děti, fyzicky
pracující osoby a sportovce. Použití jako pro
guláše, smažení, pečení, asijské speciality se
zeleninou, pomazánky, atd.
SMAŽENÝ TEMPEH
Povaříme 15 minut tempeh ve vodě se sojovou omáčkou,
necháme okapat. Můžeme přímo osmahnou tempeh po obou
stranách do zlatova. Před podáváním použijeme
zálivku - voda sojová omáčka, zázvorová šťáva.
TEMPEH s hořčicí
Povařený tempeh v sojové omáčce rozřízneme,
natřeme vnitřní plochu hořčicí. Komplet namočíme
do těstíčka. Necháme okapat. Vložíme do
rozpáleného oleje a fritujeme do zlatova.
OKARA - sojová drť, která se
používá k přípravě různých druhů karbanátků,
tvarohových náplní, paštik, moučníků a koláčů.

Sunfood - Milan Dvořák
FIRMA, KTERÁ
JE TU JEN PRO VÁS. |
KVALITA,
CHUTNOST A CENA VÝROBKU |
Adresa: |
Poštovní schránka 33, 51801
Dobruška, Česká republika |
Objednávky: |
00420-443-21578 |
E-mail: |
objednávka@sunfood.cz |
VŠECHNY VÝROBKY JSOU BEZ CHOLESTEROLU!
Naše výrobky jsou
vyráběny tradičním způsobem z kvalitních
surovin, neobsahují žádné živočišné tuky,
vejce, mléko, maso, rafinovaný cukr, žádná
chemická ani konzervační činidla. |
NEZAPOMEŇTE NA VAŠE ZDRAVÍ.

Počet přístupů od
22.09.1998

Poslední úprava byla provedena dne 20.11.1999
Design by Ing. Milan Dvořák,
Marketing Department of Sunfood Co.


|